Pečiete stále dokola to isté? Bábovka strieda perník a ten zase štrúdľa? Skúste niečo nové a pritom vyskúšané. Zamilovali sme si tieto dokonalé karamelové rezy, a tak veríme, že si ich obľúbite aj vy!

 

Čo budeme potrebovať na cesto:

  • 1 ks banán
  • 4 ks vajcia
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 100 ml olej
  • 10 g škorice
  • 1 bal. prášok do pečiva
  • 4 lyžice kr. cukor

Čo budeme potrebovať na náplň:

  • 300 g Kr. cukor
  • 200 ml smotana na šľahanie
  • 150 g masla
  • 200 g kyslej smotany
  • 250 ml mlieka
  • 4 ks banán

Čo budeme potrebovať na ozdobu:

  • 50 g čokolády


Postup:

Vajíčka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou.

Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech, ktorý sme si vyložili papierom a na dno poskladali na kolieska nakrájaný banán. Pečieme pri teplote 190 stupňov pekne do zlatista.

V hrnci skaramelizujeme 300 g cukru. Keď máme karamel hotový, pridáme smotanu na šľahanie a za stáleho miešania hmotu spojíme. Odstránime z ohňa a do ešte teplého karamelu pridáme maslo, ktoré miešaním rozpustíme a necháme vychladnúť.

Kyslú smotanu zmiešame s mliekom a následne pridávame po častiach karamelovú hmotu. Spojíme. Ak by bola hmota moc riedka, vynecháme mlieko.

 

57fe7850c8f83

1/3 krému navrstvíme na upečený plát cesta, poukladáme banány (vcelku alebo ich môžeme i nakrájať) a potrieme to zvyšným krémom.

Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou alebo karamelovým dipom. Dobrú chuť!